Okategoriserade

Hjärtfel

Hjärfel

Hej på er alla fnissar många av er vet nog inte det här men jag har ett hjärtfel. Och för tre år sedan så gjorde jag min fjärde operation. I Göteborg när jag föddes så var det något som var fel jag var blå och dom kallade det då för bluebaby. Det är när man är blå på kroppen så jag fördes med ambulans till Göteborg. Då jag är föd i Karlstad så när jag kom fram till Göteborg så ansåg läkarna att jag behövde akut opereras. Så när jag var två dyngan gammal så gjorde jag min fösta stora operation som då tog tolv timmar. Då dom fick laga mitt hjärta. Sedan efter den operationen så gjorde jag en till då dom bestämde sej för att sätta in ett par shuntar. Som nu är borttagna när jag var tre år så gjorde dom en till operation. Där dom satte en homograf vilket är av en annan mänska. Den klarade jag mej med i hela 25 år vilket är otroligt länge. Jag går på ultraljud en gång om året så att se att min klaff är okej. Och den här lilla klaffen jag har kommer från en ko helt otrolig

att det har gått så mycket framåt så att man kan lagga vissa hjärtfel med en ko klaff som jag har i dag. ingen vet hur länge den här klaffen kommer att hålla inte ens dom som satte in den. Men jag hoppas att den håller otroligt länge. för hade jag svårt att gå runt i linne och vågade inte vissa mitt ärr men i dag visar jag de hjärna jag skäms inte jag försöker leva ett normalt liv som möjligt men jag trivs bra. Undersökningarna kommer försätta hela livet men de gör mej inget så länge jag kan leva.

30 reaktioner på ”Hjärtfel

  1. Oj vad mycket info, visste inte att det fanns nått som hette bluebaby!
    Tur det finns duktiga läkare och att forskningen går framåt 🙂

  2. Jag har också hjärtfel, men av helt andra orsaker än vad du har. Vad bra att du inte skäms för ditt ärr längre. Jag gör både ultraljud och hjärtkateterisering en gång om året på grund av mina hjärt- och lungbesvär. Kramar till dej <3

  3. Ja läkarna och deras kunskap är otroliga, att man kan laga ett hjärta är fantastiskt. Min ena som fick grå starr 4 år gammal, han är mu opererad och har full syn, helt otroligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *